5 съвета от Orangefrog за избор на матрак

Смяната на матрака, може да изглежда, като трудна задача.
Търсенето в магазините и уебсайтовете, дали да бъде дунапрен и пружините, определянето на най-добрия размер на матрака и колко да похарчите може да ви накара да помислите, че това е нещо срашно.

Вместо това пропуснете стреса и следвайте тези съвети от orangefrog.bg, които ще ви помогнат да се ориентирате в света на матраците.

Къде да закупите матрак?

Полагането в магазина вече не е единственият начин за покупка на матрак. Новите компании за матраци, които продават онлайн спечелиха хиляди клиенти с удобна доставка и безплатни пробни периоди. Закупуването на матраци онлайн е лесно, но не е подходящо за всички. Ето какво трябва да знаете.

5 съвета от  Orangefrog за избор на матрак

Пазарувайте в магазина, ако …
Отидете в традиционния магазин, ако вие искате най-различни по-големина, както и искате да ги тествате.
В магазин за матраци никога не трябва да плащате пълна цена. Винаги пазарувайте след проба на матрака и не се притеснявайте да питате.
Повечето магазини ще предложат и да вземат от Вас старият Ви матрак.
Недостатъкът е, че може да е по-трудно да сравнявате цените, за да разберете дали сключвате добра сделка.
Голяма грешка е бързането с решението, просто легнете на много различни матраци, за да намерите този, който се чувства най-добре.
Ако ще инвестирате в матрак, отделете време да се отпуснете за известно време (поне 10 минути) и се уверете, че не чувствате натиск или болка.

Ето какви съвети дава още онлайн магазина за матраци orangefrog.bg:

Пазарувайте матрак онлайн, ако …

Този по-нов начин, предлага чудесна алтернатива, ако имате проблеми с вземането на решения, тъй като има по-малко възможности.
Освен това можете да пазарувате от вкъщи! Тези матраци обикновено пристигат в кутия на прага ви до няколко дни и включват безплатна доставка и гаранция за връщане на парите (дори ако матракът просто не ви харесва!).
Така че има минимален риск. Онлайн цената обикновено е окончателна, но не включва надценки за продажба във физически магазин. Недостатъците са, че обикновено трябва да го поставите сами и да се отървете от стария си матрак
Така или иначе, винаги питайте за политиката за връщане. Не сте доволни от вашия избор? Може да получите частично възстановяване, ако сте го купили в магазин, но онлайн компаниите често не предлагат това. Уверете се, че можете да изпробвате нов матрак за един месец безрисково; по този начин можете да свикнете с него, преди да вземете решение.
Как и кога да смените матрака си
По-дългата гаранция може да не дава гаранция за определена продължителност на живота. ако прочетете дребния шрифт.
Матраците имат годност от пет до 10 години като общо правило. Трябва обаче да решите кога е време да замените матрака си въз основа на други предупредителни знаци.
Събуждате ли се с болки? Чувствате ли се матрак на бучки? Спите ли по-добре на други матраци, като в хотел? Всичко това са признаци, че е време да пазарувате.
Не забравяйте да удължите живота на новата си подложка, като използвате протектор за матрак , който може да предпази от прах, алергени, разливи и други опасности.