Как точно да купим хубав подарък за дете?

Където има деца точно там се поражда и нуждата от впечатяващи и забавни подаръци, като ги изненадат и зарадват без значение става ли въпрос за рожден ден, деня на детето, имен ден, Коледа или друго.

Имайки предвид огромния избор от артикули, предлагащи се в детските интернет магазини вземането на решение отнема доста време и иска определено проучване.

Възрастта на детето е голям фактор за подбора на най-правилния дар и е важно да се знае точно какви са всекидневните им дейности и какви точно подробности пораждат техния интерес в отделните стадии на развитието им.

Дарове за големи малчугани – 7-14 години

Училището – това е територията, където се оформят личните и всестранните интереси на малчуганите.
Малчуганите са навън от дома си и комуникират в по-голям обществен кръг, където пряко и непряко си влияят взаимно.

В средата на учебните заведения учениците придобиват някаква автономия и изграждат своите лични интереси и предпочитания. В конкретния вариант можете да изберете подарък за детенцето по 2 критерия: Точно какви дейности се харесват на детето?

Какво се харесва от повечето деца? При втория вариант става въпрос за играчки от реклами.

Малко преди училище

Предучилищните занимания подготвят малчуганът за преминаването от забавленията към отговорностите.

В този конкретен момент дечицата придобиват умения и познания, прилагащи се в по-трудни игри – игри с въпроси и отговори, играчки с дистанционно управление, конзолни игри, сложни загадки и конструктори.

Хубави подаръци за по-малки деца

В годините между 3 и 5 дечицата освен, че пресъздават абсолютно всички дейности на татко и мама, те изграждат и свои сюжети.

Това са така наречените ролеви игри, като те са създатели и участници на различни по естество обстоятелства от заобикалящия ги свят.

Най-исканите подаръци за дечица в годините между три и пет са мозайки и конструктори, книжки за оцветяване и рисуване, пластелин и други от подобен тип. Подобен тип дарове дават на малчуганите да развиват своите собствени творчески умения докато се развличат.

Сувенири до възраст на 3 години

От 12 месеца до три год. малчуганите активно изследват средата, която ги заобикаля, когато разглобяват, бутат, дърпат и пренасят абсолютно всичко, което им попадне в ръцете.

Най-добри за играене са дървените играчки примерно кубове, строителни конструктори с по-големи компоненти, нанизващи се играчки (низанки), камионче и игри за дърпане и бутане, загадки за много малки малчугани и много други.

От значение е да избирате игри, които ще провокират и развият въображението на децата.

Хубави подаръци за бебчета

За бебчетата е важно подаръците да подобряват координацията между ръцете и очите, слух, умение за разпознаване и други. Най-добри за дадената цел и най-привлекателни са играчки с музика, плюшени играчки и дрънкалки, приличащи на животинки.

Бебетата изпробват несъмнено всичко на вкус и е много важно играчките да не съдържат дребни компоненти, които могат да глътнат.

Още подаръци на: детски триколки