Био козметика за лице – какви ползи има

Тук ще разгледаме специално био козметиката за акне.

Тя може да намали появата на белези от акне. Също омекотява бръчките и намява хиперпигментацията на лицето.

Маслотата имат дълъг списък с съставки, който включва невен , лавандула , розмарин и лайка . Био козметика с Лавандула, е прекрасна, защото има противогъбични свойства

 Био козметика за лице - какви ползи има

Също така този вид козметика съдържа витамини Е и А, както и други подобряващи кожата съставки като токоферол .

Витамин А може да намали появата на обезцветяване и фини линии .

Ползите от употребата на био козметика за лице в тази статия, е предоставена от Bio Beauty: Онлайн магазин за Био козметика.

Ретинолът, понякога наричан ретиноиди , е много проучена локална съставка против стареене, получена от витамин А.

Ползи от използването на био козметика за лице

Известно е, био козметиката, е от полза за кожата на лицето.

За бръчки

Био козметика за лице, съдържа витамин А, който може да стимулира клетъчния оборот. Ретинол, който е известен за лечение на акне и омекотяване бръчки, е получен от витамин А .

Растителните масла, използвани натуралната козметика за лице, са хидратиращи, които могат да запълнят кожата и да намалят появата на бръчки.

За белези от акне по лицето

Био козметика за лице, е най-ефективна, когато се прилага върху нови белези от акне, въпреки че все още може да помогне за облекчаване на по-старите белези от акне. Белезите от акне се считат за нови, ако са на възраст под една година.

Проучване от 2012 г. показва, че 84% от пациентите са имали подобрение в общото състояние на белезите си от акне, а над 90% са имали подобрение в цвета на белезите.

Това проучване е направено на 32 души, всички на възраст между 14 и 30 години, и всички от китайски произход. Необходими са повече изследвания.

За тъмни петна по лицето

Някои изследвания показват, че био козметиката, е ефективен при лечение на хиперпигментация (тъмни петна) по лицето, причинена от генетично или ултравиолетово (UV) излагане.

Проучване от 2011 г., проведено от компанията Bio-Oil, установи, че 86 процента от хората, използващи био козметика за лице в продължение на 12 седмици, показват „статистически значимо подобрение“ в появата на неравномерен тон на кожата, а 71 процента от тестерите показват подобрение в „петнистата пигментация на Лицето.“

Независими изследователи трябва да изследват маслото допълнително.

За изсветляване на кожата

Доказано е, че натуралната козметика за лице, помага за изсветлява белезите. A 2012 клинично изпитване направено от производителя, установи, че 90% от пациентите имали подобрение в цвят белег след употребата на продукта в продължение на 8 седмици.

Няма обаче изследвания, които да подкрепят идеята, че тази козметика ще изсветли самата кожа.

Всички налични изследвания показват, че био козметиката, притежава изсветляващи качества, свързани с белезите, но тъканите на белезите не са същите като останалата кожа. Необходими са повече изследвания.

За мазна кожа

Може да изглежда контрапродуктивно поставянето на масло за лице върху мазна кожа. Но понякога кожата изглежда мазна, защото всъщност няма достатъчно масло, а мастните жлези се компенсират, като произвеждат твърде много.

Може да намерите редица продукти за мазна кожа, като да използвате масло от жожоба , което е подобно на човешкия себум.